Jdi na obsah Jdi na menu

Léčivé bylinky

OSTROPEŘCEC MARIÁNSKÝ- PŘÍRODA M8 PRO NÁS POMOCNÍKY                      13.12.2018

Cítíte se unaveni psychicky či fyzicky.- Máte potíže při trávení? A nebo máte pocit nafouklého či ztučnělého břicha? Objevili jste svědivé vyrážky na kůži a s pokožkou máte poslední dobou neustále potíže? mnoho dalších problému mohou naznačit přetíážená či unavená játra. Vypůrázdněná energie jater může býřt příčinou řady potíží, které by jste s nimi ani nespojovali.

Všechno vždy začíná u toho čím vstupuje do vašeho těla. Udělejte si malou analýzu jídelníčku několika posledních dnu, týdnu a měsícu. kolikrtát jste hodili do sebe nějaký ten hamburgr z ulice, jehož obsah je připraven na několikrát připáleném tuku. Jak často jítě těžká tučná jídla, většinou bez zeleniny? Jak púestrý je vás jídelníček? A jak jste na tom s léky? Často máte kvůli bolesti tyto rychlé pomocníky po ruce? Léky tišíte své rozčilení, ruzné bolístky a bolesti,  menstruační potíže a jiné, chemie játra zatěžuje jako těžké tuky, stejně tak nadmíra alkoholu a kouření. Játra jsou velmi duležitým orgánem našeho těla, nejen zažívacího ustrojí. Určují dokonce i to, jak se cítíme silní a zdraví či jestli jsme v pihodě. Podílejí se téměř na všech funkcích našeho těla, proto by jim svědčila detoxikační kura, ostropeřce mariánského.

Je skvělý čistič našich jater. Je pouvodem ze středomoří ze sevbwerní Asie a na Kanárských ostrovech, Z plodu ostropeřce se muže vařit čaj,m nejlépe z roztlučených semen,. aby se učiné látky mohli vyluhovat. Konzumavce roztlučených semen je poněkuj  učinějších, protože vařením se učibější látky vytrácejí. Můžete drcená semena přidávat do salátu, jogurtu, sypat jimi namazaný chléb. Ostropeřcec také působí proti vzniku žlučových kamenu a pozitivně působí při depresích.

K tomu přidejte ovoce či zeleninu, lekou potravu a pohyb a váš organismus zase naskočí. Dokáž zbavit řady potíží včetně těch, které se ukazují na kůži, ale především unavy a psychickéhjo naůětí.

 

 

ÚŽASNÝ ARGANOVÝ OLEJ                         6.11.2018i

Jde o výživný rosliný olejk z argonie trnité,  která roste pouze ze severní Africe a jihozáípadním mAROKU. použít ho můžete samozřejmě v kuchyni, alůe také ve vaší koupelně.  Je bohatý na karoten a na nenasycené mastné kyseliny. A právě proto patří mezi nejcenější oleje používané v kosmetickém prumyslu.

Co všechno umí- najdete ho v drogistických prostředcích, bud jako samostatnáý olej, nebo v určitém poměru jako součást krému a výživových sér. Olej vaši plet vyživý, a také z ní odstraní mejkaup a ostatní líčidla. Ošetřená pokožka tak není zatížená a muže přes noc přirozeně dýchat. navíc funguje jako ochraný film. pokud si s ním namažete pokožku obličeje, okolní znečistěný vzduch, klimatizace nebo agresivní světepné paprsky sluneční nebudou mít žádnou šanci. arganový olej doporučují i lékaři- pokud tedy máte problém s řešenými zánětlivými procesy, řešením je právě on. zlepšuje látkovou výměnu v kuži, navíc pomáhá hojit drobné ranky a drobné neduhy v obličeji.

Jak pomuže vlasum- arganový olej můžete klidně použít i na vaše kadeřel. V první řadě jim vrátí lesk a ještě k tmu předchází zbytečnému třepení ivlasových kořínku. navíc zvyšuje žádoucí pružnost vlasu. Učinky ocení především ty z vás, které mají delší vlasy a nedochází tak často ke kadečřnici.

Masáží a koupelový olej- jak ho využít pro pokožku celého těla? Můžete na to jít docela jednoduše. bud přidáte pár kapek do koupele, nebo ho smícháte s trochou tělového mléka.

 

 

JAK SI DÍKY ZELENINĚ ZLEPŠIT PLET?

Ovocné pletové masky asi už velmi dobře znáte. co takhle ale vyzkozšrt masku ze zeleniny? Skvělá je k tmu třeba mrkev nebo dýně. Jak je zpracovat, aby jste z nich dostala co nejvíc.

Dýně vám ubere věk- velká náderná ružová dýně je sice krásnou dekorací vašeho záhonku, ale pokud jí chcete využít také ve vaší koupelně, pak vězte že díky velkému množství vody, antioxidantu a vitamínu určitě neprohloubíte. bojuje tak hlavně proti stárnutí a vráskám. Stačí rozmíchat dvě lžičky rozmixované dýně se lřičkou medu a mléka , aby byla hustota ideální na nanášení na obličej,. tam jí nechte působit přibližně štvrt hodiny a pak vlažnou vodou smyjte,.

Mrkev dodá energii- mrkev je známá díky karotenu, díky kterému dokáže pokožku krásně zbarvit. Obsahuje ale celou řadu vitamínu. a s čím jí zkombinovatz. mrkev nejprve nastrouhejte a rozmixujte. Pak jí smíchejte s medem a olivovým olejem. Nechte ho působit patnáct minut a smyjte,.

Kukuřice jako ze zlata- možná se vám hrubá kukuřice nezdá zrovna nejlepší přísadou do pletové masky, ale nebojte se. Mízto toho aby jste z ní udělala popcorn, si jí raději uvařte zrníčka z ní rozmixujte společně s polovinou okurky a smíchejte s olivovým olejem..

 

 

ZÁZRAČNÝ OSTROPESTŘEC                31.10.2018

V zahrádce dekorativný a mohutný ostropestřec mariánský jen tak lehce nepřehlédnete.  Mwzi bylinkami ale vyniká nejen velikostí ale i svými účinky.

Ostropestřec roste jen v zahradách, ve volné přírodě se téměř nevyskytuje. pokud si ho tedy sami nevypúěstujete, musíte si ho koupit.

Není to jen bodlák- Léčivé učinky ostropeřce byli známi již ve středověku. lidově se nazývá kristova koruna nebo též mariánský bodlák. Semena ostropeřce lze považovat za nejlepší lék na játra.

Míváte závratě? že je ostropeřcec opravdovým obrem nejen vzrustem ale i svou léčivou schopností, dokazují další možnosti jeho uplatnění. Tato bylina také napravuje poruchy krevního oběhu, prospůívá při nízkém krevním tlaku, tonizuje cévy, příznivě ovlivnuje onemocnění kardiovaskulárního oběhu, pomáhá i při migrénách a závratích. Posiluje organismus, léčí ruzné duhy alergií, třeba senou rýmu, kožní kopřivku, osvědčuje se při astmatických záchvatech, odstranuje nevolnost při cestování. Pozor na to, že se ostropeřcec nesmí používat během těhotenství a kojení.

Nedopadly vám dobře jaterní testy? pak nasadte dietu bez smažených jídel a popíjejte bylinkové čaje., játra vám navrátí do kondice především ostropřcec.

Čaj na zahřátí- čaj z něj si sladte vždy medem. pokud si připravujete čaj jen z této byliny, doporučuje se přidávat do směsi jiných rostlin semena ostropřce roztlučená na prášek.